Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Participarea Chinei la turneul masculin de hochei pe gheaţă rămâne incertă, Norvegia așteptând în culise o posibilă înlocuire

https://seasonsport.ro/
hochei

Participarea Chinei la turneul masculin de hochei pe gheaţă din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing rămâne incertă, o decizie finală fiind aşteptată pe 25 noiembrie, a anunţat preşedintele Federaţiei internaţionale (IIHF), în timp ce Norvegia aşteapă în culise ca posibilă înlocuitoare, informează Reuters, citat de agerpres.

În calitate de ţară gazdă, China are garantat un loc la toate evenimentele din cadrul JO 2022, însă IIHF a comunicat în luna septembrie că echipa masculină chineză ar putea fi împiedicată să joace din cauza "nivelului sportiv insuficient".

Temerea că China nu va putea alinia o echipă competitivă i-a obligat pe responsabilii IIHF şi pe cei ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să caute o modalitate de a evita situaţia jenantă de exclude din competiţie naţiunea gazdă sau riscul ca aceasta să sufere o serie de înfrângeri umilitoare.

În condiţiile în care chinezii par hotărâţi să ia parte la turneul olimpic masculin, consiliul IIHF a confirmat, la începutul acestei luni, că nu ar căuta să blocheze participarea gazdelor la competiţie.

Preşedintele IIHF, Luc Tardif, a făcut un pas înapoi marţi, afirmând că participarea Chinei ar depinde de regulile de eligibilitate a jucătorilor şi de evoluţiile Kunlun Red Star, o formaţie chineză care joacă în Liga Continentală de hochei din Rusia (KHL).

O echipă compusă din cinci observatori IIHF se află la Moscova pentru a urmări jocul lui Kunlun şi a raporta apoi executivului Federaţiei internaţionale de hochei, care va lua o decizie bazată pe performanţe, dar şi în funcţie de jucătorii care vor fi eligibili să reprezinte China, printre aceştia aflându-se şi chinezo-canadianul Brandon Yip, hocheist care a evoluat în cursul carierei sale în Liga nord-americană (NHL).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.