Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partida Nice - Olympique Marseille din Ligue 1 a fost întreruptă zece minute din cauza bannerelor afişate şi a scandărilor cu caracter homofob

fotbal drepturi tv minge

Partida Nice - Olympique Marseille din Ligue 1 a fost întreruptă miercuri, zece minute din cauza bannerelor afişate şi a scandărilor cu caracter homofob ale fanilor echipei gazdă, infomrează lefigaro.fr potrivit news.ro

Arbitrul Clement Turpin a trimis jucătorii la vestiare, în minutul 27, după ce a fost desfăşurat un banner cu un mesaj ofensator legat de o decizie a ligii profesioniste franceze în cazul maniferstărilor cu caracter discriminatoriu ale fanilor din tribune.

"LFP: Tribune pline pentru stadioane mai gay", a fost mesajul afişat, după ce LFP a anunţat că meciurile vor fi oprite dacă vor exista manifestări discriminatorii în tribune.

Nici Ineos, grupul britanic de produse chimice care a cumpărat clubul de pe Coasta de Azur şi care deţine şi echipa ciclistă cu acelaşi nume, fosta Sky, nu a scăpat de mesajele homofobe ale fanilor.

"Bun venit grupului Ineos: La Nisa ne place şi ", au scris suporterii pe banner. Cuvântul "pedale" are în franceză sensul peiorativ de homosexual.

În plus, scandări de acelaşi fel au fost proferate la adresa echipei adverse şi a LFP.

Turpin nu a oprit meciul înainte ca mai multe apeluri pentru oprirea acestor mesaje să fie făcute în zadar de la staţia de amplificare a stadionului. Centralul i-a chemat apoi pe cei doi căpitani, Dante (Nice) şi Steve Mandanda (Marseille), şi a trimis jucătorii la vestiare.

Jucătorii au revenit pe teren după zece minute şi partida a continuat.

Meciul, contând pentru etapa a treia a primei ligi franceze, s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 2-1.

Pentru primul succes al echipei din Marsilia în acest sezon au marcat Benedetto '31 şi Payet '73 (p). Pentru formaţia din Nisa, aflată la prima înfrângere, a înscris Cyprien '66 (p).

Autorul golului gazdelor, Wylan Cyprien, nu s-a arătat încântat de oprirea meciului.

"Nu o să oprim toate meciurile pentru câţiva idioţi. Sunt împotriva oricărei forme de discriminare, fie că e homofobă sau rasistă, dar nu ar trebui să opreşti meciul pentru doar atât. E ridicol", a declarat el.

Incidentele de la Nisa nu sunt singurele din fotbalul francez. Pe "masa" Comisiei de Disciplină a LFP sunt 18 astfel de cazuri de scandări şi bannere homofobe la partide din Ligue 1 şi Ligue 2.

La 16 august, meciul Nancy-Le Mans, din L2, a fost oprit din aceleaşi motive, la fel au fost întrerupte pentru scurt timp partidele Brest-Reims şi Monaco-Nimes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.