Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partida Romilor `Pro-Europa` vrea să scoată la lumină micul negoț de pe litoral

Asociația Partida Romilor “Pro Europa”
Asociația Partida Romilor “Pro Europa”

La începutul acestei luni, am semnat la Constanța, împreună cu dl. Horia Constantinescu, un protocol istoric între Partida Romilor Pro Europa și  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), menit să-i încurajeze pe micii întreprinzători romi care își desfășoară activitatea pe litoral să se conformeze tuturor cerințelor legale.

Așa cum a subliniat Dl. Constantinescu la evenimentul menționat, dorința noastră clară este să scoatem la lumină ceea ce până acum oricum se făcea, dar într-o zonă gri, de semi-legalitate sau chiar de ilegalitate.

S-au căutat soluții prin care operatorii economici bine intenționați și cei care au încercat să dezvolte mici afaceri pe litoralul românesc să-și poată desfășura activitatea în condiții decente, atât pentru vânzător, cât și pentru consumator, cu respectarea normelor de muncă, utilizarea de echipament adecvat preparării, păstrării și servirii alimentelor, ambalarea corectă și îmbrăcăminte de protecție.

Micul comerț de pe plaje și de pe faleze reprezintă atât un serviciu util pentru turiști dar și o sursă de venit pentru foarte multe familii de romi. Dat fiind faptul că produsele alimentare, gătite sau nu, dețin o pondere importantă în cadrul acestei activități, este important să fie respectate normele de igienă, atât în ceea ce privește prepararea, cât și vânzarea produselor.

Suntem într-o epocă în care comunicarea se face instantaneu, prin intermediul social media, ceea ce face foarte facilă semnalarea oricăror neconformități de către consumatori. De aceea, singura soluție ca micii întreprinzători romi să reziste pe această piață este să se conformeze cerințelor legale și exigențelor clienților.

Concret, colaborarea dintre Partida Romilor Pro Europa și ANPC va consta într-un schimb permanent și reciproc de informații privind prevenirea și combaterea încălcării normelor legale din domeniul protecției consumatorilor, precum și în organizarea unor acțiuni comune de îndrumare și consiliere a întreprinzătorilor romi, prin detalierea cadrului legal și oferirea de exemple de bună practică.

Am stabilit cu președintele ANPC ca în perioada următoare să organizăm asemenea întâlniri și cu întreprinzătorii romi din alte județe, pentru a-i ajuta și pe aceștia să-și dezvolte afacerile în deplin respect pentru lege și pentru consumator.

Nicolae Păun, Președintele Asociației Partida Romilor “Pro Europa”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.