Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele din Germania au ajuns la un acord politic pentru prelungirea măsurilor de susţinere economică

InSerbia News
germania ue

Partidele care formează coaliţia guvernamentală din Germania au convenit marţi să prelungească măsurile destinate compensării impactului economic al crizei coronavirusului, precum ajutoarele pentru şomaj parţial şi îngheţarea normelor privind insolvenţele, transmite Reuters.

Acest acord politic vine într-un moment în care economia germană, cea mai mare economie europeană, a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai severă contracţie de la debutul publicării datelor statistice, un recul de 9,7% potrivit datelor revizuite publicate marţi, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Mircea Negulescu rupe tăcerea despre Laura Codruța Kovesi: 'Am rămas surprins de dialogul respectiv'

În aceste condiţii, Guvernul de la Berlin încearcă cu orice preţ să diminueze pe cât posibil efectele economice ale crizei sanitare, mai ales având în vedere că în toamna lui 2021 urmează să aibă loc alegeri parlamentare.

"Coronavirusul rămâne o realitate şi o provocare", a declarat liderul Uniunii Creştin Democrate CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, după şapte ore de discuţii cu partenerii de coaliţie, Partidul Social-Democrat. "Astăzi am convenit să prelungim măsurile importante şi eficiente cu privire la modul în care răspundem la coronavirus", a adăugat Annegret Kramp-Karrenbauer.

Citește și: SCENE INCREDIBILE în Germania: Un român rupt de beat, aproape dezbrăcat, a circulat pe suportul de biciclete al unui autocar

Printre principalele decizii se numără prelungirea, până la finele lui 2021, a subvenţiilor pentru contractele de muncă cu timp redus, care urmau să expire în luna martie 2021, precum şi prelungirea, tot până la finele anului următor, a subvenţiilor pentru IMM-uri. De asemenea, partidele care formează coaliţia guvernamentală au decis să prelungească măsurile destinate să limiteze falimentele prin autorizarea companiilor care întâmpină dificultăţi financiare să amâne procedurile de insolvenţă până la finele anului.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a aprobat un pachet semnificativ de stimulente, în valoare de peste 130 de miliarde de euro, în speranţa că va readuce pe creştere economia germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.