Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele germane organizează primele reuniuni după alegeri

merkel

Noile grupuri parlamentare ale partidelor germane participă marţi la primele reuniuni în urma alegerilor care au slăbit Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) care s-a clasat prima după scrutin a cancelarului Angela Merkel, care se află în faţa unei sarcini complicate de a forma o coaliţie de guvernare şi în faţa unei opoziţii puternice atât de stânga, cât şi de dreapta, relatează The Associated Press,potrivit news.ro.

Cea mai plauzibilă opţiune pe care Merkel o are în formarea viitorului Guvern este o coaliţie tripartită cu liberalii (FDP) şi ecologiştii (Verzii, stânga).

Merkel a anunţat că vrea să negocieze cu liberalii şi ecologiştii, dar şi cu fostul ei partener de ”mare coaliţie”, Partidul Social Dempcrat (SPD), în pofida faptului că social-democraţii au anunţat că vor trece în opoziţie.

Parlamentarii Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, naţionalişti, antiimigraţie şi antieuropeni), care au intrat în Parlament ca a treia forţă politică din ţară, se întâlnesc de asemenea marţi, la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.