Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele, media și ONU, comparate cu hienele de Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a distribuit luni pe Twitter un videoclip în care este întruchipat de un leu hărţuit de hiene reprezentând partidele politice, ONG-urile, media şi chiar ONU, relatează AFP potrivit Agerpres

Această postare postare publicată la începutul după-amiezii şi văzută de milioane de internauţi a fost retrasă de pe contul oficial al şefului statului câteva ore mai târziu.

În videoclip, care prezintă extrase dintr-un documentar al BBC, legenda "preşedintele Bolsonaro" apare alături de imaginea unui leu în mijlocul savanei.

Leul este înconjurat de mai multe hiene, toate însoţite de logo-uri ale unor instituţii sau organizaţii blamate de preşedintele de extremă dreapta.

Printre ele se pot vedea logo-uri ale partidelor de opoziţie, precum şi cel al PSL, formaţiunea şefului statului, pe care acesta ameninţă să o părăsească din cauza gravelor tensiuni interne.

Alte hiene poartă logo-urile marilor cotidiene, precum ziarele Folha de Sao Paulo şi O Estado de Sao Paulo, sau al canalului tv Globo, cel mai important din ţară.

Leul Bolsonaro este de asemenea, "hărţuit" de instituţii precum Curtea supremă sau Confederaţia naţională a episcopilor Bisericii catolice.

Logo-ul ONU apare şi el printre hiene, ca şi cel al ONG-ului Greenpeace, care denunţă cu regularitate politica de mediu a guvernului brazilian.

La începutul lui septembrie, Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a acuzat o "diminuare a spaţiului democratic" în Brazilia.

La finalul videoclipului de 85 de secunde publicat exact la un an de la alegerea lui Jair Bolsonaro, leul reuşeşte să pună hienele pe fugă.

În acel moment, în montajul video apare un mesaj: "Trebuie să ne susţinem preşedintele până la capăt şi nu să-l atacăm. Opoziţia se ocupă deja de asta"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.