Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele S.O.S. România şi Zavetnici Serbia, declarație comună despre Kosovo și românii din Serbia

SOS Romania
Sosoaca Serbia

O declaraţie comună de presă a partidelor S.O.S. România şi Zavetnici din Serbia arată că în perioada 28-29 septembrie 2023, reprezentanţii celor două formaţiuni politice au avut mai multe întâlniri la Belgrad, în Parlamentul Serbiei şi la sediul partidului Zavetnici.

”Noi, senatorul avocat Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, şi parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski, preşedintele partidului parlamentar Zavetnici şi lider al Grupului Parlamentar al acestui partid în Parlamentul Serbiei, împreună cu delegaţiile partidelor noastre, am abordat în cadrul discuţiilor următoarele teme:

1.Colaborarea strânsă dintre partidele S.O.S. Romania şi Zavetnici pe baza idealurilor naționaliste comune de apărare a suveranității, independenței şi prosperității țărilor noastre, în spiritul care ne animă de bună vecinătate, respect reciproc şi cooperare, un document oficial în acest sens urmând a fi semnat în cel mai scurt timp.

2.Dezvoltarea regiunilor Valea Timocului și Voivodina, locuite de membri ai minorității naționale române, și sprijinul Zavetnici privind acordarea și respectarea drepturilor minorității române din Serbia, astfel cum le sunt acordate şi respectate minorității naționale sârbe din România.

3.Premisele de înființare a Comitetului pentru Pace pentru negocierea soluționării conflictelor și pentru rezolvarea pașnică a diferendelor de orice fel la nivel european, în special, în acest moment, în Ucraina și în Kosovo, în conformitate cu dreptul internațional și cu rezoluțiile obligatorii ale Consiliului de Securitate al ONU, în special Rezoluția 1244.

4.Felicitările reprezentanților partidului Zavetnici la adresa suporterilor echipei naționale de fotbal a României care au emoționat întreaga națiune sârbă atunci când au afișat bannerul "Kosovo este Serbia" pe stadion. Drept urmare, partidul Zavetnici a inițiat invitarea suporterilor români de a vizita Serbia, iar partidul S.O.S. România va depune diligențele necesare pentru realizarea acestui demers”, se arată în declarașia comună de presă a celor două partide.

Declarația este semnată de senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România și de preşedintele Partidului Zavetnici, parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.