Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, nu va participa la consultările politice inițiate de Igor Dodon

epochtimes-romania.com
Maia Sandu, Igor Grosu

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui ales Maia Sandu, nu va da curs invitaţiei la consultări politice iniţiate de preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, marţi, prim-vicepreşedintele PAS, deputatul Igor Grosu.

Grosu, care este şi lider al grupului de deputaţi PAS din Parlamentul de la Chişinău, a declarat, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu va accepta discuţiile cu Igor Dodon decât dacă acestea vor avea ca temă fie numirea unui nou premier, fie dizolvarea Parlamentului.

"Noi ţinem să îi transmitem lui Igor Dodon, cetăţeanului Igor Dodon, că astfel de discuţii teoretic pot avea loc în două situaţii. În situaţia când se discută candidatura unui nou prim-ministru sau atunci când se discută dizolvarea Parlamentului. Profitând de ocazie, îi amintim că pe 15 noiembrie aproape un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova i-au spus că nu au nevoie de serviciile lui şi că au ales un preşedinte nou care, în scurt timp, va intra în exerciţiul funcţiei. Ceea ce trebuie să facă cetăţeanul Igor Dodon în timpul care a mai rămas e să asigure un transfer civilizat al puterii către noul preşedinte, să păstreze calm, să nu destabilizeze situaţia şi, cel mai important, îl rugăm respectuos pe Igor Dodon, să lase instituţiile statului în pace", a transmis deputatul PAS.

HAOS POLITIC Peru a avut trei președinți într-o săptămână - cine este ultimul lider și ce sarcină dificilă are

Declaraţiile lui Grosu au fost făcute în contextul în care liderul PAS, Maia Sandu, a câştigat, duminică, al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon.

Igor Dodon a anunţat, luni, că va iniţia consultări cu toate partidele parlamentare pentru a discuta priorităţile Republicii Moldova pentru perioada imediat următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.