Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul 'Alternativa pentru Germania',apel la mobilizare pentru prevenirea incidentelor la congres

afd

Partidul german anti-imigraţie 'Alternativa pentru Germania' (AfD, dreapta populistă) a lansat, marţi, un apel la mobilizare autorităţilor germane pentru a împiedica incidentele în timpul congresului său, prevăzut pentru sfârşitul lui aprilie, când sunt aşteptaţi să demonstreze zeci de mii de manifestanţi de stânga, informează AFP. În jur de 50.000 de manifestanţi, în special din cadrul mişcării 'antifasciste', sunt anunţaţi să vină pe 22 şi 23 aprilie la Koln, în marja reuniunii AfD, în timpul căreia partidul urmează să-şi decidă programul pentru alegerile parlamentare din septembrie şi să-şi desemneze şeful de campanie.

'Faceţi apel la moderaţie, spuneţi-le celor care vor să împiedice desfăşurarea congresului nostru că se înscriu în linia periculoasă a Republicii de la Weimar, a celui de-al Treilea Reich, a regimului socialist în RDG!', a subliniat conducerea AfD într-o scrisoare trimisă preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier, precum şi ministrului de interne Thomas de Maiziere. Noul preşedinte german a îndemnat la 12 februarie, în discursul său de învestitură, la 'respectarea identică a tuturor partidelor', în numele principiilor democraţiei, conform Agerpres.

Reluând acest argument, AfD evocă 'ameninţările cu moartea' care ar fi fost proferate la adresa personalului hotelului din Koln, în vestul Germaniei, care a acceptat în cele din urmă să găzduiască acest congres. Fondat în 2013, AfD şi-a radicalizat discursul şi s-a transformat în ultimii ani dintr-o mişcare anti-euro într-un partid vehement anti-imigraţie, prezentând în mod repetat islamul drept o ameninţare pentru cultura germană. La alegerile din 24 septembrie, formaţiunea este creditată cu depăşirea pentru prima dată a pragului electoral de 5% şi accederea în Bundestag, după ce a intrat deja în 11 din cele 16 foruri legislative regionale. Sprijinul său popular a scăzut însă de la 15,5%, la sfârşitul lui 2016, la 7-11% în cele mai recente sondaje.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.