Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Comunist, interzis în Ucraina - Tribunalul din Liov a decis și confiscarea proprietăților

partidul comunist din ucraina

Tribunalul din Liov a decis să interzică activitățile Partidului Comunist din Ucraina și să transfere proprietățile acestuia către stat, a fost anunțat marți de serviciul de presă al instanței.

"Vă informăm că instanța a satisfăcut pretențiile Ministerului Justiției din Ucraina: activitățile Partidului Comunist din Ucraina sunt interzise; proprietatea, fondurile și alte active ale partidului, ale organizațiilor sale regionale, orășenești, districtuale, ale organizațiilor primare și ale altor entități structurale au fost transferate în proprietatea statului", potrivit unui mesaj de pe pagina de Facebook a celei de-a opta Curți Administrative de Apel.

Marți, instanța a luat în considerare acțiunea în justiție a Ministerului Justiției de interzicere a partidului ca fiind pro-rus, în ciuda faptului că activitățile sale au fost deja interzise anterior în Ucraina. În luna mai, Olga Sovgirya, deputat din partea partidului de guvernământ Slujitorul Poporului și reprezentant al Radei Supreme la Curtea Constituțională, a raportat că decizia instanței ucrainene de interzicere a Partidului Comunist a intrat în vigoare. Ea a explicat că Tribunalul administrativ districtual din Kiev, printr-o decizie din 16 decembrie 2015, a pus capăt activităților KPU, dar decizia a fost atacată și nu a intrat în vigoare. Abia în luna mai a acestui an, instanța a finalizat examinarea recursului în acest caz și a refuzat să îl satisfacă.

La sfârșitul lunii martie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat suspendarea, prin decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare, pentru perioada legii marțiale, a activităților mai multor partide de opoziție care ar fi asociate cu Rusia. Printre acestea se numără Platforma de Opoziție - Pentru Viață, Partidul Sharia, Partidul Nostru, Blocul de Opoziție, Opoziția de Stânga, Uniunea Forțelor de Stânga, Puterea, Socialiștii, Blocul Vladimir Saldo , Partidul Socialist Progresist din Ucraina, Partidul Socialist din Ucraina. La 22 mai, Ministerul Justiției din Ucraina a intentat o acțiune în justiție pentru a interzice partidele pro-ruse menționate în decizia Consiliului de Securitate. Partidul Comunist a devenit cea de-a paisprezecea forță politică interzisă în cadrul procesului intentat de Ministerul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.