Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul conservator din Bavaria a ajuns la cea mai scăzută cotă de popularitate

naftemporiki.gr
germania alegeri

Cu puţin mai mult de o săptămână înainte de alegerile pentru parlamentul regional din landul Bavaria, partidul conservator local a ajuns la cea mai scăzută cotă de popularitate în sondajele de opinie, relatează vineri dpa, scrie Agerpres.

Sondajul realizat de Bayerntrend pentru postul public ARD a arătat că doar 33% dintre alegători ar vota pentru Uniunea Socială Creştină (CSU), care - cu excepţia unei singure perioade de cinci ani - a avut majoritate absolută în parlamentul de la Munchen din 1962. 

CSU a pierdut două procente de la ultimul sondaj din septembrie comandat de canalul bavarez BR. Alte sondaje evaluează cota de popularitate a CSU la 34-35%. 

Germanii din Bavaria vor merge la urne în ceva mai mult de o săptămână, pe 14 octombrie. 

Sondajul făcut public joi seară îi plasează pe Verzi pe locul al doilea cu 18% din voturi, în creştere cu un procent faţă de luna trecută.

Citește și: Un ministru australian a devenit ţinta criticilor pentru sumele uriașe la facturile sale pentru internet

La distanţă considerabilă pe locul al treilea sunt social-democraţii (SPD) şi Freie Waehler (Votanţii Liberi), creditaţi cu 11% din voturi. 

Mişcarea populistă de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care a depăşit puternic CSU în alegerile federale de anul trecut, a scăzut cu un punct până pe locul al cincilea, cu o cotă de popularitate de 10%. 

Democraţii liberi liberali sunt cotaţi cu 6% din voturi, peste pragul de 5% necesar pentru a intra în parlamentul regional bavarez, în timp ce stânga radicală Die Linke ar urma să obţină 4,5% din sufragii. 

În baza acestui sondaj de opinie, Verzii, SPD, Votanţii Liberi şi FDP ar obţine împreună 46% din voturi şi ar putea forma o coaliţie care să ţină CSU departe de guvernarea landului, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.