Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de guvernământ din Macedonia admite înfrângerea în alegeri

Macedonia

Social-democraţii la putere (SDSM) şi-au recunoscut înfrângerea miercuri seara în alegerile prezidenţiale şi legislative din Macedonia de Nord, unde o victorie a partidului naţionalist de dreapta VMRO-DPMNE ar putea duce la relaţii tensionate cu ţările vecine din Uniunea Europeană, relatează AFP preluat de agerpres.

"Îl felicit pe adversarul nostru politic VMRO-DPMNE pentru victoria sa în alegeri", a declarat Dimitar Kovacevski, prim-ministru în exerciţiu şi lider al SDSM.

Alegătorii din Macedonia de Nord au fost chemaţi miercuri la urne pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi alegeri legislative care ar putea avea un impact crucial asupra speranţelor acestui stat balcanic sărac de a deveni membru al Uniunii Europene, notează AFP.

O revenire la putere a opoziţiei de dreapta, indicată de sondaje, ar reactiva în special tensiunile cu ţările vecine Grecia şi Bulgaria, aceasta din urmă ţară punând condiţii pentru a susţine avansarea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE.

Partidul naţionalist de dreapta VMRO-DPMNE (Organizaţia revoluţionară internă macedoneană - Partidul Democrat pentru unitatea naţională macedoneană), a cărui candidată Gordana Siljanovska-Davkova a obţinut cel mai mare punctaj în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 24 aprilie, s-a aflat pe o traiectorie favorabilă pentru turul doi şi pentru alegerile legislative care au avut loc simultan miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.