Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de guvernământ Visul Georgian câştigă alegerile legislative din Georgia/ REZULTATE PARȚIALE

georgia osethia

Partidul de guvernământ Visul Georgian a câştigat alegerile parlamentare organizate sâmbătă în fosta republică sovietică, potrivit primelor sondaje la ieşirea de la urne, relatează Reuters. 

Conform primului sondaj, realizat de Kantar Public, partidul Visul Georgian, fondat de miliardarul Bidzina Ivanishvili, cel mai bogat om din Georgia, a obţinut 53,8% din voturi. Potrivit celui de-al doilea sondaj, realizat de GfK, partidul de guvernământ a primit 39,9% din voturi. 

Ambele sondaje arată că partidul de opoziţie Mişcarea Naţională Unită (MNU) al fostului preşedinte Mihail Saakashvili, a obţinut locul al doilea în alegeri. Potrivit Kantar, MNU a primit 19,5% din voturi, în timp ce, potrivit GfK, formaţiunea a fost creditată cu 32,74% din voturi. 

Alianţa Patrioţilor (pro-ruşi) a reuşit să treacă de pragul electoral de 5% necesar pentru a intra în parlamentul cu 150 de locuri. 

Partidul de guvernământ Visul Georgian şi-a revendicat victoria în alegerile parlamentare de sâmbătă după ce două sondaje realizate la ieşirea de la urne l-au declarat câştigător. 

"Adevăratul câştigător de astăzi este poporul georgian, însă, potrivit informaţiilor noastre, avem 58-59% din voturi", a declarat vicepremierul georgian Kakha Kaladze pentru Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.