Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de opoziție din Venezuela a anunțat că îl va înlocui pe Juan Guaido cu un alt candidat în alegerile prezidențiale

edarabia.com
venezuela steag

Partidul de opoziţie din Venezuela Voluntad Popular a desemnat vineri un nou candidat pentru alegerile primare prezidenţiale din octombrie, acesta înlocuindu-l pe fostul lider antiguvernamental Juan Guaido, care a părăsit Venezuela în mod neaşteptat la sfârşitul lunii aprilie, informează Reuters, citat de Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă, Voluntad Popular l-a numit pe coordonatorul politic Freddy Superlano, un inginer de 46 de ani şi un critic al preşedintelui Nicolas Maduro, explicând că Guaido nu poate reprezenta partidul din exil.

Desiree Barboza, membră a Voluntad Popular, a declarat că decizia de a-l nominaliza pe Superlano drept candidat al partidului a fost unanimă.

Superlano se va confrunta cu cel puţin 12 candidaţi care încearcă să obţină conducerea opoziţiei în cadrul scrutinului prezidenţial, prevăzut să aibă loc în 2024.

Guaido a sosit în Miami pe 25 aprilie venind de la Bogota, unde se dusese cu intenţia de a participa la o conferinţă internaţională despre viitorul politic al Venezuelei. El a declarat că autorităţile columbiene l-au forţat să plece, în pofida apelului său la protecţie, invocând noi ameninţări din partea guvernului preşedintelui venezuelean Maduro.

Din 2019 până în decembrie 2022, Juan Guaido a ocupat funcţia de preşedinte interimar într-un guvern din umbră care l-a contestat pe Maduro până când opoziţia l-a dizolvat.

La fel ca în cazul lui Guaido, lui Superlano i se interzice prin hotărâri judiciare şi administrative să candideze la funcţii publice

Alţi candidaţi care doreau să fie nominalizaţi pentru alegerile primare din octombrie au fost descalificaţi, o chestiune negociată de guvern cu opoziţia.

Vorbind la sediul Voluntad Popular, Barboza l-a numit pe Superlano un "om care a învins chavismul", referindu-se la victoria sa din 2021 în cursa pentru postul de guvernator al statului Barinas, un fost bastion al partidului de guvernământ şi locul de naştere al fostului preşedint Hugo Chavez. Curtea Supremă, controlată de guvern, a invalidat rezultatul, iar Superlano nu a preluat mandatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.