Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de opoziție OLANO este pe primul loc în alegerile parlamentare din Slovacia

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri tur II prezidentiale 24 11 2019

Partidul de opoziție OLANO conduce clasamentul alegerilor parlamentare din Slovacia, conform sondaj și rezultatelor parțiale afișate duminică, alegătorii pedepsind conducerea de centru-stânga Smer, care a dominat viața politică a țării de mai bine de un deceniu, anunță Reuters.

OLANO, o mișcare politică axată pe combaterea corupției, a luat 23,7% din voturi, după centralizarea rezultatelor dintr-o treime din circumscripții, înaintea Smer, care are 20,6%.

Sprijinul pentru OLANO a crescut de la mai puțin de 6% la sfârșitul anului trecut, concentrând un vot de protest față de corupția la nivel înalt, alimentat și de uciderea unui jurnalist de investigație în urmă cu doi ani.

Un sondaj de ieșire pentru Markiza TV a arătat câștiguri și pentru alte partide liberale și conservatoare, care ar oferi OLANO o poziție puternică pentru a conduce negocierile de formare a unui guvern de centru-dreapta.

Rezultatele parțiale, în principal din zonele rurale, unde Smer este mai puternic, au arătat unii parteneri potențiali ai coaliției aflată la conducere situându-se ușor sub pragul necesar intrării în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.