Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de stânga din Kosovo, declarat oficial câştigătorul alegerilor

Radio Europa Liberă Moldova
alegeri Kosovo

La două săptămâni şi jumătate după alegerile parlamentare din Kosovo, comisia electorală a anunţat joi rezultatele oficiale, anunță AGERPRES.

Conform rezultatelor finale citate de DPA, partidul de stânga Vetevendosje (Autodeterminare) a ieşit câştigător clar al alegerilor din 14 februarie, cu 49,95% din voturi.

Potrivit mass-media locale, acest partid condus de fostul activist pentru drepturi civile Albin Kurti a obţinut 58 din cele 120 de locuri în noul parlament.

Partidul Democrat din Kosovo (PDK) a obţinut 16,9%, urmat de Liga Democrată din Kosovo (LDK, conservatori) la putere, cu 12,6%, şi Alianţa pentru Viitorul Kosovo (AKK) cu 7,1% din voturi.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Zece din cele 120 de mandate parlamentare sunt rezervate minorităţii etnice sârbe şi alte 10 grupurilor etnice non-sârbe.

Kurti, care a fost deja prim-ministru din februarie până în iunie anul trecut, a anunţat planuri de a forma un guvern în coaliţie cu grupuri etnice non-sârbe.

El şi-a pierdut postul după ce fostul partener al Vetevendosje, LDK, a părăsit coaliţia.

Partidul lui Kurti a trezit speranţe de schimbare. Mişcarea vrea să continue lupta cu corupţia, nepotismul şi să susţină creşterea economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.