Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Ecologist Român cere eliminarea TVA pentru produsele bio și tradiționale

Produse bio

Partidul Ecologist Român cere eliminarea TVA pentru produsele bio și tradiționale. Ecologiștii ridică această problemă deoarece, susțin ei, cancerul constituie o problemă majoră de sănătate publică și în România.

Profesorul Mircea Beuran arăta, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Chiurgie 2015, că numărul cazurilor de cancer digestiv a crescut îngrijorător şi în România, acest tip de cancer situându-se pe poziția a doua atât la bărbați, cât și la femei, după cel pulmonar, respectiv cel din sfera genitală. Potrivit profesorului Beuran, acest tip de cancer a luat amploare odată cu adoptarea unui stil alimentar cu care genetic nu suntem acomodaţi”, au declarat reprezentanții PER.

În astfel de condiții, apare cât se poate de clar necesitatea unei reveniri la o alimentație sănătoasă, bazată de produse bio și tradiționale, cu care românii au fost obișnuiți de-a lungul secolelor și la care au renunțat din ce în ce mai mult în ultimii douăzeci de ani, sub presiunea comercializării agresive de produse alimentare cât mai ieftine, dar în același timp superprocesate industrial.

De aceea Guvernul are obligația de a lua măsuri urgente pentru încurajarea producătorilor autohtoni de alimente bio și tradiționale. Iar o primă măsură ar fi eliminarea TVA pentru produsele bio și tradiționale, pentru a le aduce la un preț competitiv, dând posibilitatea consumatorilor români să își protejeze sănătatea și dreptul la viață printr-o alimentație sănătoasă”, a conchis președintele PER, Dănuț Pop, care le cere românilor să semneze și o petiție în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.