Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Ecologist solicită deschiderea restaurantelor și cafenelelor după 15 mai, cu regului clare de distanţare, ingienă şi dezinfecţie

per.ro
Danut Pop

Partidul Ecologist solicită deschiderea restaurantelor și cafenelelor după 15 mai, cu regului clare de distanţare, ingienă şi dezinfecţie

Citește și: Când ar putea fi al doilea val al epidemiei de coronavirus. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Sănătății

„În urmă cu o saptamană, premierul Ludovic Orban anunţa că pe 15 mai, industria hotelieră îşi va relua activitatea, însa nu a prezentat o hotărâre a Guvernului pentru restaurante cafenele şi alte categorii de localuri.

Mai mult, deschiderea hotelurilor fără deschiderea restaurantelor din incinta ar fi o idee total nepotrivită. Autorităţile trebuie să deblocheze acest segment economic pentru oferirea unor servicii minime în condiţii clare de distanţare. Ar fi o gură de aer pentru oamenii de afaceri dar şi pentru angajaţi, peste 500.000 în acest domeniu.

Relaxarea restricţiilor trebuie să vină la pachet cu standarde de igienă stabilite de specialiştii în domeniu. Propunem ca interiorul şi terasele localurilor să fie delimitate, să existe un singur acces, stabilirea unui număr de 4 persoane pentru fiecare 12 metri pătraţi și mai ales, proceduri de dezinfectare a meselor în faţa clienților.

Dincolo de nevoia psihologică a cetăţenilor de a ieşi din casă, o astfel de măsură va fi foarte utilă sectorului economic (contribuţii, impozite, TVA etc)”, se arată într-un comunicat al lui Dănuţ POP, Preşedinte PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.