Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul etnicilor turci din Bulgaria se opune referendumului din Turcia

rachaelcurtis.theworldrace.org
Bulgaria

Principala formaţiune a etnicilor turci din Bulgaria a criticat joi referendumul din Turcia privind reforma Constituţiei, despre care se afirmă că va spori prerogativele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite DPA. Acest referendum "ameninţă democraţia, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi statul de drept", apreciază într-un comunicat Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi. "Noi îi spunem cu certitudine NU", se adaugă în comunicat.

MDL, creată după căderea comunismului în Bulgaria, în 1989, face parte din coaliţia liberală ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa) la nivelul Uniunii Europene. Această formaţiune este opţiunea tradiţională a importantei minorităţi turce din Bulgaria, de circa 10% din totalul de 7,2 milioane de locuitori ai ţării. O altă formaţiune a etnicilor turci din Bulgaria, DOST, este considerată favorabilă lui Erdogan, conform Agerpres.

Criticii referendumului prevăzut pentru 16 aprilie în Turcia avertizează că amendamentele propuse vor slăbi echilibrul puterilor şi mai ales rolul parlamentului şi cel al justiţiei, conferindu-i prea multă putere şefului statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.