Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Jobbik din Ungaria cere o alianță cu David Cameron

cameron

Partidul nationalist radical ungar Jobbik a facut apel la premierul Viktor Orban sa încheie o alianta cu omologul sau britanic, David Cameron, la întâlnirea lor care va avea loc joi, pentru ca ''Ungaria sa-si redobândeasca suveranitatea'', relateaza miercuri agentia MTI.

Înca de la înfiintarea sa, Jobbik a propus în mod repetat amendarea tratatelor de baza ale Uniunii Europene si a tratatului de aderare a Ungariei, dar Fidesz, partidul de guvernamânt, a respins propunerea, a declarat un parlamentar al Jobbik, Marton Gyongyosi, într-o conferinta de presa.

''Aceasta idee nu este o erezie'', a afirmat Gyongyosi, adaugând ca Londra se foloseste deja de oportunitatile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reforma.

Guvernul ungar ar trebui sa profite de ocazie pentru a deveni un aliat al unei mari puteri în redobândirea suveranitatii sale, a mai spus parlamentarul ungar.

Potrivit lui Gyongyosi, executivul ungar ar trebui sa întocmeasca o lista cu amendamentele necesare, în scopul afirmarii unor interese nationale, precum rolul parlamentelor nationale, chestiunea migratiei si protectia minoritatilor indigene si a terenurilor agricole.

Marton Gyongyosi a mai spus ca Jobbik va initia într-o zi o dezbatere politica în parlament despre necesitatea de a amenda tratatele de baza ale Uniunii Europene.

AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.