Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Șoșoacă sesizează CSAT, SRI și SIE: O pretinsă 'declarație de independență a Transilvaniei' agită spiritele

Partidul S.O.S. România, condus de senatoarea Diana Șoșoacă, anunță că sesizează CSAT, SRI și SIE după ce în mediul online a apărut un apel la mobilizarea cetățenilor din Ardeal și Banat pentru declararea independenței față de România duminică, 4 iunie, în ziua în care se împlinesc 103 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

„Partidul S.O.S. România tratează cu maximă atenție și seriozitate încercările tragicomice ale urmașilor unor vechi familii de grofi nostalgici, cu atitudini revizioniste, la împlinirea a 103 ani de la semnarea tratatului de la Trianon. Sub adăpostul laș al anonimatului, acești boiernași decrepiți visează la dezmembrarea statului român, vis care din păcate își găsește ecoul și în unele creiere înfierbântate dintr-un anumit grup de la Cluj sau în altele de la Budapesta.

Pretinsa "declarație de independență a Transilvaniei" nu este altceva decât un gest trist, de frondă, menit să marcheze simbolic adevărul incontestabil al unității și suveranității naționale și teritoriale a României. Acest gen de derapaj de la Constituția României nu reprezintă vreun pericol pentru unitatea teritorială a Statului român nici dacă ar fi girat de o "instanță regalo-internațională", dar constituie totuși o formă de a agita spiritele, de a provoca tulburări și de a testa autoritatea statului român.

De aceea, preventiv, sesizăm CSAT-ul, SRI și SIE să vegheze asupra acestor grupuri penibile de conspiratori și să ia măsurile legale ce se impun. Ca să le vedem competența, nu de alta.

Așadar, supunem atenției publicului dornic de amuzament revanșardo-hortist acest fapt și avertizăm ca mâine am putea avea parte de o porție de teatru londo-clujeano-budapestan a cărui singură semnificație este că trebuie să reafirmăm cu tărie Art. 1 (1) din Constituție care stipulează clar și fără echivoc că statul român este naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, transmite partidul senatoarei Șoșoacă.

Apelul care a stârnit reacția

Documentul denunțat de S.O.S. România este datat 25 ianuarie 2023 și semnat de Laszlo Imre Zsokocs.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.