Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Vlad Țepeș vrea acuzarea liderilor UDMR în cazul Marko Attila

marko attila

PRU vrea ca ”liderii UDMR care au ținut legătura cu Marko Attila de la fuga acestuia și au recunoscut și public acest lucru să fie chestionați de poliție cu privire la locația fugarului. În cazul în care ascund ceea ce știu, pot fi acuzați de complicitate și de favorizarea infractorului”. Solicitarea îi aparține liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, care invocă un caz similar, cel al lui Sorin Ovidiu Vântu, care a primit o sentință de condamnare la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fugit din țară.

Citește si: Deputatul fugar Marko Attila, dat în urmărire prin Interpol

De asemenea, liderul naționalist acuză Ungaria că ”a devenit oficial un stat protector de infractori” și cere convocarea de urgență la MAE a ambasadorului maghiar ”pentru a i se pune în vedere că statul român nu va tolera încălcarea de către Ungaria a normelor internaționale și europene în materie”. Mai mult, Bogdan Diaconu cere ca niciunui oficial al Ungariei să nu i se mai permită intrarea pe teritoriul României până când statul maghiar nu-l predă pe Marko Attila și nu își cere scuze pentru adăpostirea lui.

Conform declarației președintelui PRU, ”în ultima perioadă, tot mai mulți politicieni maghiari de la noi din țară au ajuns în atenția DNA, iar scăparea lui Marko Attila ar putea deveni un model pentru ei”. Diaconu atrage atenția ca nu cumva România ”să fie țara din care furi și fugi, așa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.