Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Muncitorilor din Brazilia cheamă la manifestaţii împotriva guvernului Temer

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Partidul Muncitorilor (PT, stânga) din Brazilia a chemat luni la continuarea manifestaţiilor împotriva guvernului condus de preşedintele interimar Michel Temer, care i-a succedat joi preşedintei Dilma Roussef, îndepărtată de la putere de Senat, informează AFP. 'Reacţia populară la lovitura de stat continuă, iar manifestaţiile de protest şi de denunţare (a acestui guvern) trebuie să continue', a notat pe reţelele de socializare preşedintele PT, Rui Falcao, conform Agerpres.

 

'Opoziţia fermă şi consistentă trebuie să fie însoţită de presiune pentru a-i convinge pe senatori să nu valideze o destituire fără o bază legală, denunţată de mii de jurişti, de guvernele progresiste şi de presa internaţională', a adăugat el.

 

Mii de persoane au manifestat duminică la Sao Paulo şi Belo Horizonte (sud-est) împotriva guvernului de dreapta format vineri de vicepreşedintele Temer, un fost aliat devenit rivalul preşedintei de stânga Dilma Roussef şi care a contribuit din plin la înlăturarea ei de la putere.

 

Temer, 75 de ani, şi-a asumat preşedinţia interimară a Braziliei după declanşarea unui proces în vederea destituirii Dilmei Roussef, 68 de ani, pentru 'cosmetizarea' conturilor publice, în cadrul unui vot istoric în Senat, care a pus capăt celor 13 ani de guvernare de stânga.

 

Rousseff a fost astfel suspendată din funcţiile sale pentru un termen maxim de şase luni, aşteptând decizia finală a senatorilor.

 

Şansele sale de a reveni la putere sunt evaluate de analişti ca fiind extrem de slabe, mai mult de două treimi dintre senatori aprobând declanşarea procesului împotriva ei.

 

Forţele de dreapta o acuză pe Rousseff că a cosmetizat amploarea deficitelor publice în 2014 pentru a fi realeasă, precum şi în 2015. Dacă ea va fi declarată vinovată de 'delict de responsabilitate' de Senat, Temer va rămâne la putere până la viitoarele alegeri prevăzute să aibă loc în 2018.

 

'Partidul Muncitorilor va rămâne de partea partidelor, fronturilor şi mişcărilor 'Nu loviturii de stat, Temer pleacă!', participând şi organizând acţiuni şi manifestaţii pentru a apăra democraţia, justiţia şi statul de drept', a adăugat liderul acestui partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.