Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Popular European din Moldova si-a ales presedintele

ppem

Partidului Popular European din Moldova (PPEM), un proiect al fostului premier Iurie Leancă, şi-a ţinut duminică la Chişinău Congresul de constituire, la care delegaţii au votat conducerea formaţiunii.

Potrivit Unimedia, în calitate de preşedinte al formaţiunii a fost ales Iurie Leancă, iar în postul de prim-vicepreşedinte Eugen Carpov, fost vicepremier pentru reintegrare.

''Sunt sigur că ziua de 26 iulie va fi una istorică, ziua în care dăm un semnal clar de schimbare a clasei politice, ziua în care se naşte primul partid cu adevărat european'', a subliniat Iurie Leancă cu această ocazie.

Potrivit publika.md, noua formaţiune a primit un mesaj de felicitare din partea Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU, partidul Angelei Merkel), secretarul general al formaţiunii, Peter Tauber, încurajându-l pe Iurie Leancă să-şi asume responsabilitatea democratică pentru un viitor mai bun al cetăţenilor moldoveni, în condiţiile situaţiei politice şi economice dificile din ţară.

Iurie Leancă a părăsit Partidul Liberal Democrat în luna februarie, după ce candidatura sa pentru un nou mandat la şefia guvernului de la Chişinău nu a obţinut în parlament numărul necesar de voturi. El a criticat dur acţiunile fostului său şef de partid Vlad Filat, acuzându-l de trădarea electoratului şi de înţelegeri secrete cu Partidul Comuniştilor. După respingerea candidaturii lui Iurie Leancă, legislativul de la Chişinău l-a confirmat în funcţia de premier pe Chiril Gaburici. Acesta şi-a prezentat în luna iunie demisia, funcţia de premier fiind asigurată în prezent de ministrul de externe Natalia Gherman.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.