Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul preşedintelui Erdogan asigură că va respecta rezultatul alegerilor locale

reuters
Erdogan

Partidul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, dat ca perdant al alegerilor municipale la Istanbul şi Ankara, a promis sâmbătă că va accepta rezultatul acestui scrutin, chiar dacă la finalul procesului de renumărare a voturilor se va confirma eşecul său în cele două mari oraşe, transmite AFP, scrie Agerpres.

''Vom respecta rezultatele finale după renumărarea voturilor, indiferent că sunt în avantajul sau dezavantajul nostru'', a declarat în faţa presei străine purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), Omer Celik.

Conform rezultatelor provizorii ale alegerilor desfăşurate duminică, opoziţia a câştigat în oraşele Ankara şi Istanbul, în cel din urmă la o diferenţă de numai 25.000 de voturi, care s-a strâns şi mai mult, la circa 18.000, după renumărarea a circa jumătate din buletinele de vot.

Renumărarea a fost cerută de partidul lui Erdogan, care a invocat ''neregularităţi flagrante''.

Citeste si Claudiu Manda, ironii după mitingul PNL de la Craiova - Un mare fâs. Să-i arătăm lui Sică Mandolină și celorlalți clovni ce înseamnă Oltenia

Candidatul opoziţiei pentru primăria din Istanbul, Ekrem Imamoglu, a acuzat partidul prezidenţial că încearcă să câştige timp pentru a putea ascunde dosare compromiţătoare despre activitatea în primăria pe care AKP ar urma să o piardă, afirmaţii calificate de purtătorul de cuvânt al AKP drept ''speculaţii neîntemeiate''.

Acesta din urmă a mai promis că partidul său, care are majoritatea în consiliul municipal din Istanbul, nu va încerca să blocheze activitatea noului primar venit din rândurile opoziţiei. ''Mereu am lucrat cu primari din opoziţie, aşadar nu vom căuta în mod deliberat să le facem viaţa grea'', a asigurat Omer Celik.

El a insistat şi asupra faptului că, în pofida pierderii primăriilor din Ankara şi Istanbul, partidul AKP şi partenerul său de coaliţie MHP au obţinut la nivel naţional 52% din voturi la acest scrutin. ''După fiecare scrutin auzim ''Erdogan este terminat, AKP este terminat''. Dar aceasta este doar o dorinţă iluzorie'', a adăugat purtătorul de cuvânt al partidului prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.