Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul prim-ministrului statului Bangladesh, Sheikh Hasina, a câştigat alegerile legislative desfăşurate duminică în această ţară

www.operationworld.org
Bangladesh

Aflată la putere din 2009, Hasina, care conduce partidul Liga Awami, se îndreaptă spre un al cincilea mandat în urma acestui scrutin, boicotat de principala formaţiune de opoziţie, Partidul Naţionalist din Bangladesh (BNP), potrivit Agerpres.

Liga Awami 'a obţinut peste 50% din locuri' în parlamentul monocameral, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al comisiei electorale, la câteva ore după închiderea urnelor.

Hasina este creditată că a favorizat o creştere economică fulminantă în a opta cea mai populată ţară din lume, dar şi una din cele mai sărace, însă guvernul său este acuzat de grave încălcări ale drepturilor omului şi de reprimarea fără milă a opoziţiei.

Succesele economice i-au susţinut mult timp popularitatea premierului Sheikh Hasina, însă în ultimul timp dificultăţile s-au înmulţit, cu creşteri de preţuri şi pene de electricitate generalizate.

După ce a votat la Dacca, Sheikh Hasina, în vârstă de 76 de ani, i-a chemat pe electori la urne, promiţând alegeri 'libere şi echitabile'.

Ea a denunţat boicotarea scrutinului de către BNP, pe care l-a numit 'organizaţie teroristă'.

BNP, la rândul său, a denunţat 'un simulacru de alegeri'.

Votul a fost boicotat şi de alte partide, decimate de asemenea de arestări masive în ultimele luni.

Aproape 700.000 de poliţişti şi rezervişti, precum şi aproape 100.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi pentru a menţine ordinea în timpul scrutinului, potrivit comisiei electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.