Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Socialist aflat la guvernare în Portugalia urcă în sondaje după anunţarea datei alegerilor anticipate

Freepik.com
Portugalia steag

Partidul Socialist (centru-stânga), aflat la guvernare în Portugalia, a câştigat sprijin în rândul electoratului portughez după ce s-a anunţat că în 30 ianuarie anul viitor vor avea loc alegeri anticipate, indică un sondaj de opinie publicat luni, transmite Reuters.

Astfel, potrivit sondajului realizat de Intercampus în perioada 5-11 noiembrie, după ce preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a anunţat data alegerilor, socialiştii premierului Antonio Costa sunt susţinuţi de 39% din electorat, faţă de 36,8% în luna septembrie.

Principala formaţiune de opoziţie, Partidul Social-Democrat (centru-dreapta), a crescut la 28,1% din intenţiile de vot, faţă de 24,6% în luna septembrie.

Majoritatea celorlaltor partide, inclusiv foştii aliaţi radicali de stânga ai lui Costa care în octombrie au votat alături de dreapta împotriva proiectului de buget, au scăzut în preferinţele electoratului, potrivit Agerpres.ro.

Analiştii sunt de părere că alegerile anticipate nu vor rezolva singure problema impasului politic în care se găseşte Portugalia, întrucât niciun partid şi nicio alianţă politică nu par să poată coagula o majoritate stabilă.

În acelaşi sondaj, realizat pe un eşantion de 612 portughezi cu drept de vot, Blocul de Stânga este creditat cu 7,7% din intenţiile de vot, în timp ce formaţiuna radicală de dreapta Chega cu 6,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.