Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Socialiștilor cere alegeri parlamentare anticipate

PSRM
PSRM

Partidul Socialiştilor din Moldova cere alegeri parlamentare anticipate şi reclamă faptul că PAS, împreună cu preşedintele ţării, Maia Sandu, au instaurat un regim totalitar în ţară.

În cadrul Consiliului Republican al PSRM, aceştia au adoptat o declaraţie prin care acuză conducerea ţării de încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, transmite Știri.md, cu referire la publika.md.

Într-un comunicat de presă al PSRM se mai menţionează şi faptul că Partidul Acţiune şi Solidaritate a încălcat direct şi Constituţia, dar şi alte legi ale ţării prin schimbarea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română" în toate legile, inclusiv în Constituţia Republicii Moldova. Socialiştii mai spun că noul prim-ministru Dorin Recean a fost desemnat cu încălcări grave ale procedurilor legale şi că vor insista la Curtea Constituţională pe anularea învestirii acestui Guvern.

Purtătorul de cuvânt al fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Adriana Vlas a declarat că guvernarea PSRM este responsabilă pentru ceea ce se întâmplă astăzi în ţară şi că PAS nu face decât să păstreze pacea și liniștea, precum şi să reformeze economia şi justiţia ţării.

Anterior, reprezentanţii guvernării au declarat că înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română" este un drept legal, istoric şi moral, mai ales că în Republica Moldova se vorbește limba română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.