Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul `Şor` din Republica Moldova este suspectat de mituirea alegătorilor la alegerile pentru șeful Găgăuziei

CNA
CNA moldova

Partidul `Şor` din Republica Moldova este suspectat de mituirea alegătorilor la alegerile pentru șeful Găgăuziei

Anchetatorii suspectează partidul de opoziție din Republica Moldova "Şor" că a mituit alegătorii în timpul alegerilor pentru șefia unității teritoriale autonome Găgăuzia, a anunţat, duminică, serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție după perchezițiile efectuate în biroul sediului de campanie al partidului.

"Angajații Centrului Național Anticorupție, împreună cu procurorii anticorupție au efectuat o serie de investigaţii în cadrul dosarelor penale privind mituirea alegătorilor de către reprezentanții formațiunii politice cu scopul obţinerii victoriei candidatului din Partidul "Şor" la alegerile din Găgăuzia" - se arată în comunicat.

La rândul său, deputatul din partea partidului "Şor", Regina Apostolova, a declarat că autoritățile doresc să-l scoată din alegerile șefului Regiunii Autonome Găgăuzia, pe reprezentantul partidului lor, Evghenia Guțul, care a intrat în turul doi de scrutin în urma alegerilor din 30 aprilie.

"Înțelegem scopul lor - scoaterea candidatului din partea Partidului "Şor" din cursa pentru șefia Găgăuziei. Prin această acțiune, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, demonstrează că se teme de partidul "Şor", că îi este frică de oamenii care o susțin, de oamenii din Găgăuzia care vor schimbarea" - a spus Apostolova, comentând percheziţiile și reținerea membrilor sediului electoral al lui Guțul.

Apostolova a subliniat că percheziţiile au avut loc în ziua în care partidul organizează la Chișinău un amplu miting antiguvernamental pentru a cere demisia președintelui Maia Sandu și a partidului de guvernământ.

Deputatul a adăugat că avocații partidului intenționează să-şi apere membrii și activiștii de partid reținuți.

Menţionăm că, la 30 aprilie, au avut loc alegeri pentru șefia Regiunii Autonome Găgăuzia. Opt persoane au candidat pentru acest post, iar în turul doi, alături de Guţul, a intrat reprezentantul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, de opoziţie, Grigore Uzun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.