Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Păruială înte Gabriela Firea şi Alina Gorghiu

firea gabriela

Premierul este mai mult decât îndreptăţit să solicite un acord al tuturor forţelor politice cu privire la construcţia de autostrăzi în România, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

"Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu se află într-o mare eroare şi confundă atribuţiile preşedintelui cu cele ale premierului, ceea ce nu e de mirare după 10 ani de regim Băsescu şi având în vedere că liberalii şi-au însuşit toate caracteristicile negative ale PDL. Premierul Victor Ponta este mai mult decât îndreptăţit să solicite un acord al tuturor forţelor politice cu privire la construcţia de autostrăzi în România, deoarece infrastructura intră în sarcina sa, la fel cum preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat un acord politic în ceea ce priveşte Apărarea, având atribuţii constituţionale în acest domeniu", a subliniat Firea, potrivit unui comunicat.

Potrivit acesteia, Guvernul actual are o viziune pe o perioadă mai îndelungată, iar "astfel de proiecte nu pot fi demarate acum, pentru a fi oprite la anul, sau oricând va veni un nou guvern".

"Putem înţelege faptul că doamna Gorghiu nu are o viziune pe termen lung, dar ar trebui să accepte că, pentru a se dezvolta, România are nevoie de consens şi cooperare între principalele partide politice. PSD este partidul care cât timp a fost la guvernare a construit şi a dat în folosinţă cei mai mulţi kilometri de autostradă dintre toate partidele din România. Doar în ultimii doi ani şi jumătate au fost inauguraţi 292 de km de autostradă, din cei 690 pe care îi are ţara noastră. Ştim că nu este suficient, dar acest lucru se explică prin faptul că, de fiecare dată când s-a schimbat guvernul, s-au schimbat şi planurile, iar totul a fost luat de la zero. De aceea avem nevoie de un acord politic între principalele forţe politice din România", a susţinut senatoarea PSD.

Firea i-a reamintit co-preşedintei PNL anunţul Comisiei Europene conform căruia va vira 305,7 milioane de euro României, pentru plata a 85% din costurile construirii autostrăzii Cernavodă-Constanţa, inaugurată în noiembrie 2012.

"Acest lucru a fost posibil ca urmare a demersurilor guvernului Ponta, iniţiate la începutul lunii septembrie 2014, de finanţare retroactivă a acestui tronson. Guvernul Ponta are capacitatea necesară dezvoltării infrastructurii de transport, are şi voinţa, ceea ce ne mai trebuie însă este predictibilitatea şi stabilitatea date de un acord între toate partidele", a conchis Gabriela Firea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că premierul Victor Ponta nu este în măsură să iniţieze angajamente pe zece ani, afirmând că acesta trebuie să-şi asume eşecul în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi, înaintându-şi de urgenţă demisia.

"Dl. Victor Ponta recunoaşte că nu îşi mai poate exercita şi asuma, de unul singur, actul guvernării şi se află în incapacitate politică şi administrativă. De asemenea, dl Ponta nu mai are credibilitate nici în propriul partid, nici în rândul cetăţenilor, nici în plan extern. În aceste condiţii, dl Ponta nu este, deloc, în măsura de a iniţia angajamente pe 10 ani, nici măcar pentru următoarele două luni. Pe de altă parte, domnia sa nu este preşedintele României, aşa cum crede de la o vreme, ci încă prim-ministru. Rolul lui Victor Ponta nu este de a iniţia pacturi, indiferent de subiect, ci de a asigura implementarea unui program de guvernare, pentru care a fost învestit", a scris Alina Gorghiu marţi pe Facebook.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.