Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PAS rămâne fără un deputat. Vasiloi, numit în altă funcție

Guvernul Republicii Moldova
guvern Moldova

După ce ieri, 9 august, în cadrul primei ședințe a Guvernului Gavrilița circa 30 de demnitari de stat au fost demiși, iar unii noi au fost numiți, printre care și actualul deputat PAS, Rosian Vasiloi, șef al Poliției de Frontiere, fracțiunea PAS rămâne fără un parlamentar, până la numirea candidatului supleant de pe listă.

Astfel, în locul lui Rosian Vasiloi ar urma să vină în Parlament Iurcu Dorel, care este primar în satul Horodiște, raionul Rezina, dacă nu refuză fotoliul de deputat în favoarea celui de primar, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Amintim că, după constituirea Guvernului Gavrilița, mai mulți deputați s-au ales cu funcții de miniștri în cadrul Executivului, fapt ce a dus la venirea unor noi parlamentari în cadrul fracțiunii.

Mai exact este vorba de 4 deputați care s-au ales cu funcții în cadrul noului Cabinet de miniștri: Sergiu Litvinenco, desemnat pentru funcția de ministru al Justiției, Andrei Spînu – viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dumitru Budeaschi – ministru al Finanțelor și Natalia Gavrilița – prim-ministră.

O a cincea deputată, care a renunțat la mandat în folosul fotoliului de consilieră municipală în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, este Zinaida Popa.

Prin urmare, în scurt timp, fracțiunea PAS din Parlament urmează să fie completată cu 6 noi deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.