Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paşaportul sanitar a salvat 4.000 de vieți în Franţa (studiu)

STS
CHECK DCC scanare certificat vaccinare

Paşaportul sanitar a permis evitarea a aproximativ 4.000 de decese legate de COVID-19 în Franţa şi a contribuit la creşterea naţională a economiei în al doilea semestru din 2021, indică un studiu publicat marţi de Consiliul de analiză economică, organism care cooperează cu guvernul francez, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În Germania şi Italia, paşaportul sanitar cu caracteristici asemănătoare a dus la evitarea a 1.100, respectiv 1.300 de morţi, conform studiului comparativ realizat cu concursul OCDE şi al Institutului Bruegel.

Aceste dispozitive de protecţie au permis la creşterea PIB în al doilea semestru din 2021 cu 6 miliarde euro în Franţa, 1,4 miliarde euro în Germania şi 2,1 miliarde euro în Italia.

În absenţa paşaportului sanitar, PIB săptămânal ar fi fost cu 0,6 puncte procentuale inferior celui care s-a înregistrat în Franţa, cu 0,3 puncte procentuale mai mic în Germania şi cu 0,5 puncte procentuale mai mic în Italia.

Paşaportul sanitar a ''putut avea un impact asupra activităţii economice în mod direct permiţându-le persoanelor vaccinate să aibă, cu riscuri mai mici, mai multe interacţiuni sociale şi economice şi în mod indirect reducând necesitatea restricţiilor puse în aplicare de către autorităţi''.

Rata vaccinării în Franţa contra COVID-19, ce era de 78,2% la finalul lui 2021, ar fi fost de numai 65,2% în absenţa paşaportului sanitar, cu 13 puncte procentuale mai mică. Indicatorul ar fi fost inferior cu 9,7 puncte procentuale în Italia (80,1% faţă de 70,4%) şi cu 6,2 puncte procentuale în Germania (73,5% faţă de 67,3%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.