Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paşaportul Verde anti-COVID intră din nou în vigoare în Israel. Urmează o decizie finală cu privire la a treia vaccinare

Pinterest
certificat digital covid verde european

Aşa-numitul Paşaport Verde anti-COVID-19 a intrat din nou în vigoare joi în Israel, pe fondul creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, informează DPA, conform AGERPRES.

La adunări de peste 100 de persoane, participanţii cu vârsta mai mare de 12 ani trebuie să prezinte fie un certificat care să ateste că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 sau au trecut prin boală, fie un test de coronavirus cu rezultat negativ.

Acest lucru se aplică evenimentelor sportive şi culturale, precum şi sălilor de sport, restaurantelor, sălilor de conferinţe şi caselor de rugăciune, printre altele.

Paşaportul Verde, care a adus uşurare pentru cei vaccinaţi şi cei care s-au recuperat, a fost introdus în Israel în februarie. Cu toate acestea, după o scădere semnificativă a numărului de infecţii, majoritatea restricţiilor au fost ridicate din nou.

O echipă de experţi a recomandat o a treia vaccinare de rapel pentru adulţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. Cu toate acestea, există dezacorduri cu privire la grupa de vârstă ce ar trebui vaccinată: fie cei peste 60 de ani, fie peste 70 de ani.

În zilele următoare, ministerul va lua o decizie finală cu privire la o a treia vaccinare şi grupa de vârstă corespunzătoare, potrivit comunicatului.

Această măsură se bazează pe cifrele ministerului potrivit cărora eficacitatea vaccinării BioNTech/Pfizer în Israel a scăzut brusc de la începutul lunii iunie.

Potrivit ministerului, vaccinarea previne doar 39% din infecţiile cu coronavirus şi 91% dintre îmbolnăvirile grave.

În acelaşi timp, varianta Delta mai contagioasă se răspândeşte în ţară, a declarat ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.