Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pasionaţii de ciclism, invitaţi să descopere farmecul Colinelor Transilvaniei în Carpathia Bike Tour - ediţia Cobor

backtoromania.com
bicicleta ciclism biciclist
Traseul cursei are 80 de kilometri şi porneşte de la Cetatea Rupea.

"Participanţii la eveniment vor descoperi farmecul Colinelor Transilvaniei, valorile culturale şi istorice ale acestora, vor merge prin vechi sate săseşti şi pe lângă biserici fortificate până la Cobor, un sat transilvănean de secol XIII. Cobor este un o localitate izolată, cu populaţia în declin, în care Fundaţia Conservation Carpathia dezvoltă un proiect de conservare a biodiversităţii şi management durabil al păşunilor, promovând totodată eco-turismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viaţă, într-un proces de restaurare. Fiind la jumătatea traseului, la Ferma de Biodiversitate Cobor, cicliştii se vor bucura de gustul gulaşului gătit la fermă, se vor energiza cu socată şi siropuri de sezon şi vor intra în atmosfera vechiului sat", se arată într-un comunicat remis, marţi, de Fundaţia Conservation Carpathia, organizator al evenimentului.

Totodată, participanţii la eveniment vor mai putea face şi un tur al fermei, care adăposteşte peste 100 de vaci din specia sură de stepă, precum şi la canisa cu Ciobăneşti Carpatini pe care fundaţia îi creşte pentru a-i dona fermierilor în procesul de prevenţie a conflictelor cu animalele sălbatice, dar şi la caii aflaţi în pensiune.

Pe traseul de întoarcere, cicliştii vor mai putea vedea una dintre păşunile de stejari seculari de lângă Cobor, iar turul se va încheia cu vizita Cetăţii Rupea.

Taxa de participare este 75 de lei, iar înscrierile se efectuează online la: https://forms.gle/idd8RtRhcjSev57X9.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.