Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înlocuitor pentru murături! Pastila de prevenire a mahmurelii, pusă în vânzare: descompune alcoolul în organism și nu mai ai dureri de cap

gazeta-romana.ro
pastila medicament

O pastilă pentru prevenirea mahmurelii, care pretinde că le oferă utilizatorilor un „cap limpede” în dimineața de după o noapte petrecută în oraș prin descompunerea rapidă a alcoolului în organism, a fost pusă în vânzare în Marea Britanie, relatează Telegraph.co.uk.

Suplimentul Myrkl, de producție suedeză, susține că reduce la jumătate concentrația de alcool din sânge în termen de 30 de minute de la consumarea unei băuturi.

Suplimentul Myrkl poate fi achiziționat online în Marea Britanie, 30 de capsule costând 30 de lire sterline, iar două pastile trebuie luate cu o oră înainte de a bea pentru un efect maxim. Potrivit oamenilor de știință, acesta continuă să descompună alcoolul din organism timp de până la 12 ore. Niciun magazin nu va stoca suplimentul, dar britanicii pot comanda tabletele online de la Myrkl.

Cercetătorii de la producător, firma farmaceutică suedeză De Faire Medical, precum și de la Institutul de Știință și Sănătate Pfützner din Mainz, au raportat luna trecută rezultate care arată că administrarea preventivă a comprimatelor a redus la jumătate concentrația de alcool în sânge în termen de 30 de minute de la consumarea unei băuturi. După o oră, reducerea nivelului de alcool în sânge a fost de 70 %.

Pastila probiotică conține bacterii care descompun rapid bacteriile, Bacillus coagulans și Bacillus subtilis, precum și două vitamine comune (L-cisteină și vitamina B12).

Toate ingredientele, spune producătorul, sunt sigure pentru consum și au aprobare din partea agențiilor de standarde alimentare. Tabletele nu sunt clasificate ca medicament și, prin urmare, nu au nevoie de aprobarea MHRA.

Håkan Magnusson, directorul executiv al Myrkl, spune că produsul său este prima pastilă pentru mahmureală înainte de consumul de alcool care a ajuns vreodată pe piață. "Marcând prima dată în istorie când se demonstrează că un produs de consum descompune eficient și rapid alcoolul, suntem foarte încântați să lansăm acest produs revoluționar în Marea Britanie și pe majoritatea piețelor europene", a spus el.

"Consumul moderat de alcool în societate este o parte importantă a culturii britanice, majoritatea britanicilor ieșind în fiecare săptămână pentru a se bucura de câteva băuturi împreună. Scopul Myrkl este, prin urmare, de a-i ajuta pe acei băutori moderați obișnuiți să se trezească simțindu-se în cea mai bună formă a doua zi, indiferent dacă sunt profesioniști ocupați, tineri părinți sau persoane în vârstă care doresc să își mențină o viață socială activă. Testele clinice independente dovedesc cât de puternic este acest produs în descompunerea alcoolului. În timp ce Myrkl nu este conceput în niciun caz ca o scuză pentru a bea peste liniile directoare ale NHS, suntem cu adevărat convinși că Myrkl este un produs care schimbă jocul pentru acei băutori moderați obișnuiți și abia așteptăm ca publicul britanic să îl încerce", precizează compania.

În cadrul studiului științific care a dovedit eficacitatea pilulei, publicat în revista Nutrition and Metabolic Insights, cercetătorii au recrutat 24 de persoane și au împărțit grupul în două.

O parte au primit pilula Myrkl, în timp ce ceilalți au primit un placebo și au luat două capsule pe zi timp de o săptămână. Apoi, în ziua experimentului, au luat un mic dejun ușor și un pahar "moderat" de vodcă.

Cercetătorii au prelevat apoi probe de sânge și de respirație la fiecare 15 minute în prima oră, iar apoi la fiecare 60 de minute timp de încă cinci ore. "O săptămână de suplimentarea regulată a dus la o absorbție substanțial mai mică de alcool în sânge și, prin urmare, în metabolism", scriu cercetătorii.  "Consumul de AB001 ca supliment nutrițional poate contribui, prin urmare, la prevenirea leziunilor hepatice și ale altor organe cunoscute ca fiind asociate cu consumul regulat de alcool și poate reduce impactul medical și economic negativ al consumului social de alcool asupra individului și societății".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.