Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pastorala Patriarhului Ecumenic - anul reînnoirii spirituale și grijii datorate tinerilor

La Stampa
Bartolomeu I Kiril

În mesajul pastoral de Crăciun, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a declarat 2020 drept anul „anul reînnoirii spirituale și grijii datorate tinerilor” şi i-a invitat pe toţi clericii şi credincioşii „să susțină acest efort inspirator”, informează basilica.ro

„Aspirăm către o slujire pastorală dialogală cu imaginație și viziune, cu credință de nezdruncinat în harul etern curgător al lui Dumnezeu și încredere în puterea libertății umane”, notează Sanctitatea Sa în pastorala prilejuită de Naşterea Domnului.

Patriarhul Ecumenic spune că fundamentul trezirii conștiinței creștine rămâne experiența și înțelegerea sensului creştinismului, precum și a caracterului său public, euharistic și eshatologic.

„Tinerii trebuie să recunoască faptul că Biserica nu este o uniune a creștinilor, ci Trupul lui Hristos”, precizează Sanctitatea Sa. Apoi adresează un apel tuturor clericilor „Sfintei Biserici a lui Hristos din întreaga lume la o mobilizare pastorală chenotică”.

„Nu ar trebui să așteptăm ca tinerii și tinerele noastre să vină la noi, ci ar trebui să ne îndreptăm către ei, nu ca judecători, ci ca prieteni, în imitarea „Bunului păstor”, care „își dă viața pentru oile sale” (Ioan 10.11)”.

„Un păstor este întotdeauna vigilent și atent, conștient de nevoile pastorale ale tinerilor și de mediul lor social pentru a acționa în consecință. Intervenția sa pastorală se inspiră din tradiția Bisericii, oferind tinerilor nu doar sprijin, ci adevărul libertății cu care Hristos ne-a făcut liberi (Gal. 5.1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.