Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pat Riley, preşedintele clubului Miami Heat, la a 19-a sa finală în NBA

Baschet

Preşedintele clubului Miami Heat, Pat Riley, în vârstă de 78 de ani, considerat un veteran al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), va participa la 19-a sa finală, după ce a câştigat nouă în calitate de conducător de club, antrenor şi jucător, informează AFP, potrivit Agerpres.

Dacă Miami Heat se va impune în faţa lui Denver Nuggets, începând de joi, în marea finală a NBA, atunci Pat Riley va avea câte un inel de campion pe fiecare deget.

El a câştigat un titlu de campion cu Los Angeles Lakers în 1972 în calitate de jucător, pe când era rezervă în echipa antrenată de Jerry West, şi a pierdut două, tot cu LA Lakers în 1973 şi cu Phoenix Suns în 1976 la ultimul său sezon.

Revenit în staff-ul lui Lakers, el a fost campion în 1980 ca antrenor secund al lui Paul Westhead, iar apoi în 1982, 1985, 1987 şi 1988 ca antrenor principal, pierzând totodată finalele din 1983, 1984 şi 1989.

El a condus-o apoi pe New York Knicks, echipa lui Patrick Ewing, în finala pierdută din 1994, după care a câştigat cu Miami Heat titlul în 2006, de data aceasta ca antrenor şi preşedinte. El a câştigat alte două inele de campion cu Heat în 2012 şi 2013 după ce a format celebrul "Big3" LeBron James/Dwyane Wade/Chris Bosh. Dar el a pierdut finalele din 2011, 2014 şi 2020.

Miami Heat s-a calificat pentru a şaptea oară în istoria sa în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce s-a impus în cel de-al şaptelea meci decisiv din finala Conferinţei de Est cu 103-84 în faţa lui Boston Celtics.

Miami Heat, care s-a impus la general cu 4-3, va întâlni în marea finală a NBA echipa Denver Nuggets, învingătoarea din finala Conferinţei de Vest a lui LA Lakers (4-0).

Finala se va disputa după sistemul cel mai bun din şapte meciuri, prima partidă fiind programată joi la Denver. Meciul decisiv, în cazul în care se va impune, este programat pe 18 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.