Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia își nuanțează ATACUL la adresa lui Liviu Dragnea, dar nu neagă faptul că a dăunat referendumuui

Inquam Photos / George Calin
Liviu Dragnea

Purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, vine cu explicații cu privire la declarațiile ce îl vizau pe Liviu Dragnea, afirmând că erau simple constatări, nu o critică la adresa cuiva privind eșecul referendumului. Dragnea a spus miercuri că se abține cu greu să nu îi răspundă.

Citește și: Viorica Dăncilă, vești bune pentru crescătorii de porci: câți bani vor fi alocați pentru despăgubiri/VIDEO

"În cadrul unei emisiuni de radio a postului RFI care a fost citată ulterior în presă am menționat, între alte explicații ale rezultatului recentului referendum, faptul că acesta a fost în mod fals și insistent asociat, de către presă, cu o anumită persoană politică, ceea ce a dus la politizarea demersului și a provocat reținerea unor oameni de a se prezenta la urne. Citatul exact este „Al doilea element a fost asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic. S-a spus clar că «este referendumul lui X».” La întrebarea redactorului: „Cine este X?”, am răspuns: „Evident, cei care au spus asta în spațiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat în mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanți erau obligați să organizeze acest referendum”", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta spune că declarațiile sale sunt o constatare, nu o critică la adresa liderului PSD.

"Așa cum se poate vedea, răspunsurile mele nu conțin niciun fel de judecare a nimănui, ci doar constată una dintre explicațiile participării reduse la referendum. De asemenea, nu am vorbit despre asocierea Bisericii Ortodoxe Române cu vreo parte a spectrului politic, aşa cum au insinuat unele titluri de presă, ci despre felul în care, în mass-media şi în opinia publică, referendumul a fost asociat în mod fals și forțat cu o persoană", mai spune Bănescu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea,a declarat, miercuri, că se abține ”cu foarte mare greutate” să răspundă afirmațiilor purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru că este respectuos.

”Eu sunt un om creștin-ortodox și sunt un om religios, nu practicant. Sunt și foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abțin să dau un răspuns, pentru că sunt respectuos”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat ce părere are de afirmațiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Reprezentantul Patriarhiei a precizat, într-un interviu pentru RFI, că tema referendumului nu a fost dezbătută suficient de societate, iar la eşecul scrutinului au contribuit şi "dezinfomările din mediul online şi politizarea evenimentului".

"S-a spus clar este referendumul lui X... Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum. Acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme", a precizat Vasile Bănescu, în urmă cu două zile, la RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.