Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia îi TAIE 'ARIPILE' lui Pomohaci: Care va fi SOARTA preotului dat afară din Biserică

Facebook.com
Cristian Pomohaci preot

Purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române a venit cu noi informații despre viitorul lui Cristian Pomohaci, după ce preotul a fost caterisit de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Cristian Pomohaci nu mai are voie să îmbrace haina preoțească și nici să săvârșească vreo slujbă religioasă, conform regulilor BOR. După mai bine de o lună de la acuzațiile care i s-au lui Cristian Pomohaci, acum s-au luat măsuri.

Citește și: Decizie BOMBĂ în SRI: Ce a hotărât să facă celebra doamnă general poreclită 'Anaconda'

”Începând de astăzi, nu mai este preot. Decizia este, practic, irevocabilă. Are dreptul, teoretic, să o conteste, în timp de 15 zile, dar nu o va face, pentru că a sfidat, până acum, toate organismele bisericești, adică nu s-a prezentat la solicitări, nu a adus probe, deci a fost caterisit. S-a întâmplat ce trebuia să se întâmple. Are dreptul să o facă, dar e inutil să o facă, pentru că nu a adus nicio probă în favoarea lui. Dacă ar fi avut probe, le-ar fi adus. E o decizie care a fost luată în mod corect. Enoriașilor din Moșuni le spun că mai important e adevărul. Trebuie să plece din casa parohială. Când părintele nu încearcă nici cu un gest firesc să demonteze ceea ce a apărut.”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriahiei Române, potrivit Spynews.ro.

Citește și: Adrian Ţuţuianu a luat decizia pentru pensiile militarilor: Lia Olguţa Vasilescu s-a implicat și ea

Cristian Pomohaci este acuzat de mai mulți presupuși martori că ar fi întreținut relații sexuale cu bărbați, în special cu băieții minori de care avea grijă și cărora le-ar fi făcut avansuri. Totul a început după ce un tânăr l-a înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale. Băiatul avea atunci 17 ani. Artistul şi cântăreaţa de muzică populară Ileana Matus s-au căsătorit pe 29 octombrie 1999 la Primăria Rona de Jos din judeţul Maramureş. La cinci ani de la nuntă, mai exact pe 21 decembrie 2004 s-a produs separarea printr-o hotărâre emisă de Judecătoria Sectorului 2 pe data de 21 decembrie 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.