Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română a descoperit rețeta succesului. VEZI profiturile raportate

BOR

Mai-marii celor mai importante episcopii din ţară au făcut ca afacerile neimpozitate ale Bisericii să înflorească. Ultimele raportări la Finanţe arată că eparhiile au avut în 2014 profituri de milioane de euro.

Dintotdeauna a planat un mister în jurul banilor care intră şi ies din Biserica Ortodoxă Română cu toate instituţiile şi lăcaşele din subordine. Românii donează bani bisericii, fără să pună prea multe întrebări, însă câţi ştiu ce profit face Patriarhia?

Şi nu vorbim doar de terenuri sau mii de hectare de păduri, ci SRL-uri care au fost create de înalţii prelaţi cu spirit de antreprenoriat, ajunse să înregistreze profituri astronomice. O radiografie făcută pe cifrele înregistrate la Ministerul de Finanţe arată faptul că BOR este poate cea mai profitabilă instituţie publică din România. Aşa că, în timp ce unii preoţi se luptă cu sărăcia ori încearcă să-i ajute pe nevoiaşi, aceasta fiind printre altele şi menirea lor, mai-marii prelaţi nu se sfiesc să afişeze opulenţa.

Vezi și: REPLICA Patriarhiei Române cu privire la destinația profiturilor raportate

Anul trecut, Patriarhia Română, prin Administraţia patriarhală, a înregistrat un venit de 72 de milioane de lei, echivalentul a 15 milioane de euro, în vreme ce profitul a fost de 1,4 milioane de lei (318.000 de euro). Asta în timp ce datoriile au fost foarte mari, respectiv de 112 milioane de lei (25 milioane de euro), bani care au şi fost plătiţi într-un an. Basilica Travel figurează însă cu un profit de 513.767 de lei, adică 116.000 de euro.

Arhiepiscopia Bucureştilor este condusă tot de Patriarhul Daniel, însă pentru că responsabilităţile lui sunt foarte multe, cel care se îngrijeşte de bunul mers al instituţiei, dar şi de afacerile ei, este părintele vicar Timotei Prahoveanul.

Şi nu s-a descurcat deloc rău: Arhiepiscopia a avut profit, anul trecut, de 1,6 milioane de euro. Şi pentru că afacerile merg foarte bine, confortul prelaţilor, dar mai ales al Patriarhului Daniel, nu au niciodată de suferit, iar investiţiile sunt pe măsură. Cum este cazul limuzinei de 100.000 de euro pe care Preafericitul o foloseşte în deplasări.

Prosperitatea este şi în eparhiile din ţară, care au înregistrat profituri mari în 2014, iar ...::::::: detalii

DETALII PRIVIND PROFITURILE RAPORTATE DE MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII

*******

sursa foto: gandul.info si libertatea.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.