Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel a sfințit racla pentru moaștele Sf. Constantin Brâncoveanu de la Mănăstirea Nechit: E o bucurie mare să scoatem în evidență evlavia poporului

basilica.ro

Părintele Patriarh Daniel a sfințit joi o raclă pentru Moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu de la Mănăstirea Nechit, județul Neamț.

Slujba a avut loc la paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale în prezența starețului așezământului monahal, Arhim. Zenovie Grigore.

„Această zi este deosebit de semnificativă pentru cinstirea Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Matei, Radu și a sfetnicului Ianache, împreună-pătimitor cu Sfinții Brâncoveni”, a spus Patriarhul României după sfințire, scrie basilica.ro.

„Această mănăstire are o mulțime de moaște de sfinți, dar a dorit în mod deosebit să aibă aceste moaște și o raclă voievodală deosebită, astfel încât această nouă raclă, confecționată întru cinstirea Sf. Martir Voievod Constantin Brâncoveanu, este foarte asemănătoare cu racla frumoasă și puțin mai mare de la Biserica «Sf. Gheorghe Nou» din București”, a mai spus Preafericirea Sa.

„Această dorință arată o dragoste deosebită pentru jertfelnicia voievodului și a fiilor său și a sfetnicului Ianache. Este o bucurie mare să scoatem în evidență evlavia poporului român față de sfinții săi, mai ales față de sfinții martiri.”

Patriarhul României l-a felicitat pentru inițiativă pe Arhimandritul Zenovie Grigorie, starețul Mănăstirii Nechit, și i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru întreaga activitate pastorală.

Fragmentul din sfintele moaște a fost dăruit de Parohia „Sf. Gheorghe – Nou” de la Kilometrul Zero din București, ctitorie a Sf. Constantin Brâncoveanu. Racla a fost confecționată la Atelierele Patriarhiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.