Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Chiril le-a SPUS-O ruşilor - Să ne abţinem să mergem la biserică, a transmis acesta evlavioşilor

www.qmagazine.ro
Patriarhul Chiril 1 al Moscovei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, le-a cerut duminica aceasta credincioşilor să nu se ducă la biserici din cauza riscului de propagare a coronavirusului, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Să ne abţinem să mergem la biserică. N-aş fi spus niciodată aşa ceva dacă nu am fi avut exemplul surprinzător şi sfânt al venerabilei Maria Egiptului", a spus Chiril, citat de agenţia oficială rusă RIA-Novosti, într-o slujbă religioasă organizată în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat că "exemplul Mariei Egiptului este dovada că, fără a te duce la templu, poţi găsi salvarea".

Potrivit Sfântului Sofronie, Patriarh al Ierusalimului, Maria Egiptului sau Sfânta Maria Egipteanca a fost o pustnică ce a trăit zeci de ani în deşert după ce s-a pocăit după o viaţă de prostituată.

"Să ne angajăm să respectăm sarcina de a nu ieşi din case, aşa cum s-a angajat Maria Egiptului să nu iasă din deşert (...)", a spus Chiril în predica sa. Biserica - a adăugat Chiril - face un apel la "asumarea obligaţiei de a îndeplini strict dispoziţiile autorităţilor sanitare din Rusia".

Potrivit datelor oficiale date publicităţii duminică, în Rusia s-au raportat 1.534 de cazuri de COVID-19, 270 dintre ele în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.