Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel a participat la ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale

patriarhul daniel

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat miercuri după-amiază la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată Zilei Naționale a României.

Şedinţa, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional. Au luat cuvântul preşedinţii celor două Camere legislative, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare, conform basilica.ro.

Printre invitaţi s-au aflat deputați și senatori, miniștri, reprezentanți ai cultelor religioase, membri ai corpului diplomatic și alți invitați.

Data de 1 decembrie a fost adoptată ca Zi națională în anul 1990 și reprezintă evenimentul principal din istoria României, atunci când Marea Adunare de la Alba-Iulia a adoptat o rezoluţie prin care atesta unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu România. Legea Unirii a fost ratificată ulterior prin decret de lege, în 11 decembrie 1918 de regele Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaţilor în şedința din 29 decembrie 1919.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.