Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel a primit o veste tristă!

basilica.ro
patriarhul daniel

Patriarhul Daniel a primit o veste tristă!

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a încetat din viață la vârsta de 100 de ani, iar Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe după ce a aflat această veste.

„Un aristocrat și un promotor al științei românești – academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (1923-2023)

Am primit cu tristețe vestea trecerii din această viaţă, în ziua de 20 august 2023, la venerabila vârstă de 100 de ani, a distinsului academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, autentică personalitate intelectuală, reputat medic neurolog, profesor universitar de Neuropsihologie şi Anatomie a sistemului nervos, membru al Academiei Române şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Personalitate științifică marcantă pentru generații de medici și intelectuali români, provenind dintr-o ilustră familie boierească a cărei amplă istorie împletită cu istoria țării a consemnat-o în lucrarea „Saga Bălăcenilor”, venerabilul academician rămâne și autorul unei opere științifice care a îmbogățit real spațiul cercetării medicale și interdisciplinare din România.

În calitatea sa de harnic academician, de efor testamentar al Așezămintelor Brâncovenești (Biserica „Domnița Bălașa”), de membru (temporar) al Adunării Naționale Bisericești și al Consiliului Național Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Constantin Bălăceanu Stolnici a promovat patrimoniul cultural naţional și filonul lui creștin, subliniind constant relația firească și benefică dintre Biserică și Academie, dintre credință, rațiune și cultură.

Cu profunde sentimente de compasiune pentru urmașii săi, pentru prietenii şi colegii din Academia Română, ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel ce este Învierea şi Viaţa (cf. Ioan 11, 25), să ierte și să odihnească sufletul academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, conform Basilica.ro.

Vezi și: Biografia neromanțată a lui Constantin Bălăceanu-Stolnici: a turnat la Securitate până în ultima zi/ Carieră academică impresionantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.