Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel ar putea fi numit cetățean de onoare al Capitalei. Actul, semnat de Gabriela Firea

basilica.ro
patriarhul daniel

Preafericitul Patriarh Daniel ar putea fi numit cetățean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB, semnat de Gabriela Firea. Titlul ar urma să i se confere „pentru activitatea social-filantropică” și pentru „ridicarea Catedralei”, conform Mediafax.

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul București, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creștinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic și tratament cât și un Centru de Conferințe, toate în incinta Catedralei noi.

Având în vedere importanța și impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetățenilor României în special al locuitorilor Capitalei,

Pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi și de a urma direcția istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susținut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor...Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unității sufletești a întregului neam”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Proiectul, semnat de primarul general, Gabriela Firea, va fi dezbătut joi, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

De asemenea, în proiect se menționează și „activitatea social-filantropică" a Patriarhului.

„Se conferă titlul de cetățean de onoarea al Municipiului București domnului Dan Ilie Ciobotea, pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată pe plan național și internațional”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.