Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel, criticat aspru de Emanuel Ungureanu (USR): 'Nu-l avem ca un model de promovare a vaccinării'

Facebook
Emanuel Ungureanu

„Nici la această oră nu-l avem pe Patriarh ca un model de promovare a vaccinării”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu. El spune că trebuie o informare adaptată la nivelul de înțelegere a unui popor care are o doză foarte mare de misticism.

„Scapă cine poate. Acesta este adevărul crunt. Statul nu mai are control și nici nu cred că ar trebui să aibă un control extins. Până la urmă, libertatea de a alege, ați văzut antivacciniști care urlă: libertate, libertate! Problema este că atunci când ajung la ATI, strigă: vaccinează-ne! Nu avem ce face, avem o selecție naturală, care se produce deja. Mie îmi e milă, pentru că am în familie medici, îmi e milă de oamenii care lucrează în prima linie. Noi arătăm un dispreț extraordinar față de cei care salvează vieți, nefăcându-ne parte. Adică poți să te vaccinezi, poți să te protejezi și din milă față de cei care stau acolo și se chinuie să ne salveze viața. Este o lipsă de empatie, o lipsă de dragoste față de semeni extraordinară între noi”, spune la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu despre pelerinajele care sunt premise în continuare, în ciuda agravării pandemiei.

Ungureanu crede că în combaterea pandemiei de Covid-19 există o problemă de organizare.

„L-am auzit pe domnul Arafat vorbind ca și cum am fi în valul întâi. El vorbește despre niște teste care se vor achiziționa. El este vocea care coordonează pandemia, în condițiile în care principalul actor ar fi trebuit să fie Ministerul Sănătății. Din păcate, lucrurile au funcționat prost în primele valuri, cu domnul Arafat la cârmă și continuă să meargă prost, inclusiv cu măsuri pe care eu le-am numit a fi criminale, cu această idee absolut toxică de a împiedica bolnavii cronici să fie îngrijiți. Noi am avut la nivel european un milion de victime colaterale în 2020, pacienți care nu au avut acces în spitale”, adaugă el.

Peste trei sferturi dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii, conform datelor prezentate de Ministerul Educației.

„Asta ne spune care este gradul de educație a poporului nostru și oricât de dur este acest adevăr, trebuie luat ca atare. Nu înțelegem, nu avem educație sanitară în școli, nu se predă care sunt beneficiile vaccinării, avem o problemă de informare timpurie, atât pentru părinți, cât și pentru copii (...). Trebuie o informare adaptată la nivelul de înțelegere a unui popor care are o doză foarte mare de misticism. Țările care au avut un progres semnificativ în vaccinare au avut ca vector important de răspândire a informației corecte despre vaccinare Biserica. Or noi nici la această oră nu-l avem pe Patriarh ca un model de promovare a vaccinării”, conchide Ungureanu.

Patriarhul Daniel nu este în momentul de față vaccinat.

Vezi și: VIDEO - Raed Arafat le dă mari speranțe românilor! Un nou tratament ar putea să ne scape de Covid-19: 'Ar avea un efect bun' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.