Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel i-a transmis o scrisoare ÎPS Teodosie: 'Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare în Biserică'

teodosie banescu

Patriarhul Daniel a decis să se implice direct în disputa dintre Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Preafericirea Sa i-a cerut prelatului tomitan să pună capăt ”polemicii” cu Vasile Bănescu, consilier patriarhal, ”deoarece produce tulburare în Biserică”. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a anunțat, în mesajul transmis ÎPS Teodosie, că o decizie legată de acest subiect va fi luată în viitoarea ședință a Sfântului Sinod, în luna iunie.

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia scrisorii pe care Preafericitul Daniel i-a transmis-o Înaltpreasfințitului Teodosie și o redă așa cum a fost primită de la sursele din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

„Înaltpreasfinția Voastră,

Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare în Biserică (conflictul între un teolog mirean, consilier patriarhal, și un ierarh din Sinod).

Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod.

Cu binecuvântări,

Patriarhul Daniel!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.