Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Kiril cere un armistițiu de Crăciunul rușilor

patriarhul kiril

Patriarhul Moscovei și întregii Rusii, Kiril, a făcut un apel de încetare a focului dintre Ucraina și Rusia, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, sărbătorit de creștinii ortodocși. Partea ucraineană nu a comentat încă apelul lui Kiril.

„Eu, Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, fac apel la toate părțile implicate în „conflictul intern” să înceteze focul și să stabilească un armistițiu de Crăciun de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie, astfel încât ortodocșii să poată participa la slujbele din ajunul și ziua de Crăciun”, scrie pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit agora.md.

Amintim că ucrainenii au intrat în 2023 sub bombardamentele rușilor. Capitala Kiev a fost ținta atacurilor aeriene ale forțelor ruse în noaptea de Revelion. Apărarea ucraineană anunță că a doborât 45 de „ținte aeriene” deasupra regiunii Kiev. Armata rusă a afirmat că bombardamentele care au vizat sâmbătă mai multe oraşe ucrainene, printre care Kiev, înainte de Anul Nou, au ţintit instalaţii pentru fabricarea de drone, pentru a dejuca „atacuri teroriste” în curs de planificare.

Reamintim că biserica ucraineană a lăsat la decizia fiecărei comunități să sărbătorească Crăciunul în acest an cum vor, fie pe rit vechi (cum o face Biserica Ortodoxă Rusă), fie pe rit nou, cum o face spre exemplu Biserica Ortodoxă Română, urmând ca de anul viitor să treacă la calendarul nou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.