Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Kiril critică legalizarea căsătoriilor homosexuale

patriarhul Kiril

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, a criticat luni iniţiativele din unele ţări vest-europene privind legalizarea căsătoriilor homosexuale şi care riscă să facă 'neviabilă' societatea umană, transmite agenţia EFE. 'Din nefericire, unele ţări din Occident au început să aprobe legi care contrazic conştiinţa şi natura morală a fiinţei umane', a spus Patriarhul Kiril la Bişkek, capitala Kârgâzstanului, unde a venit pentru a asista la lansarea cărţii sale în limba kârgâză 'Libertate şi responsabilitate, în căutarea armoniei'.

În acelaşi context el a dezaprobat 'legile privind căsătoria homosexuală', prin care 'ordinea juridică se detaşează de moralitate', şi a criticat de asemenea reprimarea unor proteste ale celor care nu sunt de acord cu astfel de legi. Patriarhul Kiril a dat exemplul 'numeroaselor proteste ale credincioşilor în Franţa, care au fost dispersate de poliţie', deşi participanţii la acele manifestaţii 'au dorit doar să-şi manifeste dezacordul faţă de decizia a patru sau cinci persoane din Senat care au obligat întreaga ţară să trăiască sub noile legi' adoptate în anul 2013, conform Agerpres.

Totuşi, patriarhul rus şi-a manifestat speranţă că promovarea unor asemenea legi este doar 'o tendinţă istorică' trecătoare, dar dacă nu este aşa atunci el crede că societatea umană riscă să devină 'neviabilă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.