Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul: La capătul puterilor, femeia bolnavă L-a întâlnit pe Iisus Care a vindecat-o

patriarhul daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit duminică despre cele două „registre de suferinţă” consemnate în paginile Evangheliei din Duminica a 24-a după Rusalii: vindecarea femeii bolnave de scurgere de sânge și învierea fiicei lui Iair, notează Basilica.ro.

Femeia bolnavă

Pe femeia bolnavă, Patriarhul Daniel a numit-o dascăl al smereniei şi credinţei puternice, dar şi o pildă în ceea ce priveşte darul sănătăţii.

„Ea nu a căzut în deznădejde. Odată ce a pierdut sănătatea, a căutat s-o recupereze. S-a zbătut ani de-a rândul. Aici vedem stăruinţa omului bolnav în a-şi recăpăta sănătatea, pentru că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar în acelaşi timp acest dar trebuie păstrat şi cultivat”.

„Iar când a ajuns la capătul averii şi puterilor ei fizice, L-a întâlnit pe Iisus Hristos, doctorul sufletelor şi al trupurilor”.

„Şi pentru că a avut smerenie multă şi credinţă, Hristos Domnul S-a milostivit de ea şi a vindecat-o”, a subliniat Părintele Patriarh în cuvântul rostit în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.

Iair

Despre Iair, „părintele copleşit de durere”, Patriarhul spune că acesta este un învăţător pentru toţi oamenii.

„Iair arată dragostea lui desăvârşită de tată care suferă pentru copilul bolnav şi care caută cu toată forţa, stăruinţa, smerenia şi credinţa să obţină de la Iisus vindecarea fiicei lui”.

„Femeia bolnavă, alături de Iair, reprezintă profetic pe toţi oamenii credinţei, pe toţi fiii şi fiicele Bisericii care trec prin necazuri, prin suferinţe, prin boală, dar au credinţă puternică bazată pe smerenie şi pe speranţa că Hristos Domnul este doctorul trupurilor şi al sufletelor noastre”, a afirmat Patriarhul României.

Evanghelia Duminicii a 24-a după Rusalii

Potrivit Preafericirii Sale, evanghelia citită duminică la Sfânta Liturghie este una a smereniei şi a speranţei.

„Ea ne arată că Mântuitorul Iisus Hristos simte suferinţa fiecărui om bolnav sau întristat şi arată iubirea Sa milostivă vindecătoare, dătătoare de sănătate şi de viaţă; ne arată că credinţa şi smerenia aduc tămăduirea de boală şi tămăduirea din morţi”.

„Evanghelia ne îndeamnă să căutăm sănătatea atunci când nu o mai avem ca dar al lui Dumnezeu, să stăruim în căutarea sănătăţii, să avem credinţă în puterea vindecătoare a lui Dumnezeu”.

„Chiar dacă boala trupească nu se vindecă, iubirea milostivă a lui Dumnezeu dăruieşte vindecare sufletului prin unirea sufletului smerit cu Dumnezeu, cel preaslăvit. Şi aşa cel care nu dobândeşte vindecarea trupului, totuşi, prin credinţă dobândeşte vindecarea sufletului, adică mântuirea şi viaţa veşnică”, a spus Patriarhul Daniel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.